Τέστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού / Βιογραφικό Σημείωμα

Ariston Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του ΥΠΠ προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων «Ariston» σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Το Ariston Test είναι ένα εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο βοηθά τους νέους να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές. Για να κάνετε το τεστ, επικοινωνήστε με τον/την Καθηγητή/τρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του σχολείου σας συμπληρώνοντας την αίτηση πιο κάτω, ή επικοινωνήστε με το Επαρχιακό Γραφείο Συμβουλευτικής Μέσης Εκπαίδευσης στα τηλέφωνα 25 820873 για Λεμεσό, 24813247 / 24821350  για Λάρνακα / Αμμόχωστο, 26804530 / 26804505 για Πάφο ή με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής στo τηλέφωνo 22800931 για Λευκωσία.

Η Υπηρεσία Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού ΑΡΙΑΔΝΗ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Το Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων “Αριάδνη” κατασκευάστηκε με βάση τις ανάγκες του Κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος και αξιολογεί τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα των μαθητών καταγράφοντας βαθμολογίες για 16 διαφορετικές ομάδες επαγγελμάτων. Το ερωτηματολόγιο προσφέρετε κατά τις απογευματινές ώρες και το ραντεβού για χορήγηση και ανάλυση του Τεστ διαρκεί 90 λεπτά. Το τεστ διεξάγεται στα Γραφεία των Κέντρων Πληροφόρησης Νέων. Για περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω και για διευθέτηση ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό: 77 77 27 57 (δωρεάν κλήση).

Συμπλήρωσε το Τέστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων “Γνώρισε τον εαυτό σου” και συζήτησε τα αποτελέσματα με κάποιο Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Aγωγής  https://www.eoppep.gr/teens/

Aπάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που καλύπτουν 5 θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με εσένα, τι σε ενδιαφέρει και τι είναι αυτά που κάνεις καλά. Με βάση τις απαντήσεις σου, θα μάθεις τον επαγγελματικό σου τύπο (Holland Code) και θα εντοπίσεις πιθανές επαγγελματικές και εκπαιδευτικές επιλογές  που σου ταιριάζουν καλύτερα  http://ideagenerator.sheridancollege.ca/

Το τέστ ενδιαφερόντων  που θα βρείς στον σύνδεσμο  https://www.careeronestop.org/getmyfuture/toolkit/interest-assessment.aspx  είναι μια γρήγορη αξιολόγηση που γίνεται μέσα απο 30 ερωτήματα η οποία εντοπίζει τα ενδιαφέροντά σου και τα αντιστοιχεί σε επαγγέλματα.

Το Skills Matcher  https://www.careeronestop.org/toolkit/Skills/skills-matcher.aspx  προσδιορίζει τις δεξιότητες σου και τις συσχετίζει με επαγγέλματα στα οποία χρησιμοποιούνται αυτές οι δεξιότητες.

Το ερωτηματολόγιο ενδιαφερόντων του O*NET   https://www.onetcenter.org/IP.html αξιολογεί και εντοπίζει μέσα απο 60 ερωτήσεις, τα ενδιαφέροντά σου, και δείχνει πώς αυτά σχετίζονται με την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

Δημιούργησε ένα Ατομικό Φάκελο Δεξιοτήτων (e-portfolio), ένα προσωπικό σου φάκελο που θα συμβάλει στην αυτοπαρουσίασή σου, στην προβολή των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων σου, την ανάδειξη των ικανοτήτων και των ταλέντων σου, καθώς και των προσωπικών και εκπαιδευτικών σου στόχων στον πιο κάτω ιστότοπο  https://www.eoppep.gr/teens/index.php/digital-folder.

Δημιούργησε το βιογραφικό σου σημείωμα, ευρωπαϊκό διαβατήριο δεξιοτήτων, διαβατήριο γλωσσών και συνοδευτική επιστολή και ενημερώσου για το πως μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για μια συνέντευξη εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο https://europass.cedefop.europa.eu/editors/el/cv/compose .